Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Anunturi informare opinia publica

Anunt de intentie privind organizarea unei achizitii publice in vederea atribuirii contractului de achizitie produse „1 autoturism” pentru A.D.I. „Buzau 2008”
Comunicat de presă Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 8

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 10

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 9

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 7

Informare preturi si tarife practicate de Compania de Apa SA Buzau incepand cu 01.01.2024

𝐑𝐀𝐂𝐎𝐑𝐃𝐄𝐀𝐙𝐀̆-𝐓𝐄 𝐋𝐀 𝐒𝐈𝐒𝐓𝐄𝐌𝐔𝐋 𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐍𝐀𝐋𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄

💧Este important să menționăm cum este influențat mediul înconjurător de racordările la sistemul public de canalizare pentru a înțelege rolul său în natură.

💧Apa pe care noi o folosim devine apă uzată.

💧Sistemul de canalizare colectează apa uzată, apă ce trece ulterior printr-o serie de procese tehnologice înainte de fi redată curată mediului înconjurător.

❗️Protejează sănătatea oamenilor

Prin sistemul de canalizare se colectează și se tratează eficient deșeurile și apele uzate din gospodării și industrie, astfel se previne răspândirea bolilor și infecțiilor. Prin evacuarea apelor uzate într-un mod controlat, se minimizează riscul contaminării surselor de apă potabilă, asigurând astfel furnizarea de apă curată și sigură pentru consum.

❗️Protejează mediul înconjurător

Sistemul de canalizare reduce riscul poluării apelor subterane și a cursurilor de apă, contribuind la protejarea resurselor naturale de apă dulce.

De asemenea, eliminarea adecvată a apelor uzate previne scurgerea substanțelor poluante în sol, ceea ce ar putea afecta fertilitatea și calitatea solului.

Prin tratarea apelor uzate înainte de a le deversa în râu, se minimizează impactul negativ asupra faunei și florei acvatice.

❗️Sistemul public de canalizare contribuie la îmbunătățirea calității vieții oamenilor și la protecția ecosistemelor naturale.

💧Prestăm serviciul de canalizare în 15 unități administrativ-teritoriale. Preluăm apele uzate de la 25.046 racorduri pentru 166.458 de locuitori și transportăm apele uzate prin 451 km. de rețele de canalizare.

❗️Această postare este strict informativă și de conștientizare.

❗️Menționăm următoarele: conform Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare (cu modificările și actualizările ulterioare) și a H.G. 714/26.05.2022, s-a introdus obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înființate, a tuturor utilizatorilor – persoane fizice și juridice, inclusiv cei ce dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică).

Nerespectarea de către utilizatori a obligațiilor prevăzute în Legea 241/2006 și H.G. 714/26.05.2022 constituie contravenție și se sancționează cu amendă, de către personalul împuternicit, sau poate constitui infracțiune, în cazul racordării/utilizării ilegale (fără acordul operatorului), a serviciilor publice de apă și de canalizare.

Comunicat de presă – 20.10.2023
Comunicat de presă – 17.10.2023
Comunicat de presa 23.08.2023 – Sistare apa in Municipiul Buzau
Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 1
Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 4
Ziua Mondiala a Apei

Comunicat Compania de Apa – Protejați instalațiile împotriva înghețului


Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau contract de servicii CS1

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de servicii CS1

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – Prezentare statie de tratare apa uzata

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apa si canalizare

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 3

Comunicat-post-eveniment-Siriu-24-august-2022 – Prezentarea Statiei de Tratare Apa Potabila de la Siriu

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 2

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – Prezentarea Obiectivului Investitional APEDUCT

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 5

Comunicat aprobare proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Buzau, in perioada 2014-2020

Anunt de interes public – referitor la capacele caminelor

Ghid de Identitate Vizuala al Companiei de Apa SA Buzau

Comunicat de presa Compania de Apa SA Buzau – semnare contract de lucrari CL 6 

Parteneriat Compania de Apa – SelfPay

Canalizarea nu este tomberon

Contract de furnizare_prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare

Informare preturi si tarife practicate de Compania de Apa SA Buzau incepand cu 01.01.2023

Informare preturi si tarife practicate de Compania de Apa SA Buzau incepand cu 01.01.2022

Informare preturi si tarife practicate de Compania de Apa SA Buzau incepand cu 01.01.2021

Tarife apa potabila – canalizare Judetul Buzau de la 01.02.2020

Comunicat – program de masuri Compania de Apa SA Buzau in contextul generat de raspandirea infectiei cu Coronavirus – COVID – 19

Analiza Cost-Beneficiu Buzau_Sept_2019

Strategia de tarifare 2020-2025

Informare clienti persoane fizice, persoane juridice si institutii privind diminuarea costurilor serviciului de preluare a apelor meteorice

Campania – Canalizarea nu este tomberon

Începând din data de 28.03.2019, Compania de Apă derulează o campanie de informare în aria de operare din județul Buzău, campanie ce are în vedere conștientizarea consumatorilor cu privire la necesitatea utilizării corecte a rețelei de canalizare.

Necesitatea campaniei de informare este determinată de faptul că, zilnic, cantități mai mici sau mai mari de gunoi menajer, materiale de construcții, produse de igienă intimă sau îmbrăcăminte înfundă canalizarea și blochează echipamentele speciale pe care Compania le întreține cu costuri mari pentru a pompa și epura apele uzate.

Campania „Canalizarea nu este tomberon” se adresează tuturor beneficiarilor serviciilor de apă uzată, din toate segmentele de vârstă și din toate mediile (agenți economici, unități de învățământ, instituții publice, asociații de proprietari, clienți direcți). În materialele concepute special cu ocazia acestei campanii (afișe, flyere), precum și în evenimentele pe care le organizăm cu acest prilej, dorim să aducem la cunoștința buzoienilor o descriere a importanței folosirii corecte a rețelei de canalizare și un mini-ghid de sfaturi pe care fiecare cetățean le poate pune în practică pentru a avea un oraș mai curat.

Pentru derularea campaniei, a fost semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, având în vedere că o parte a campaniei va fi desfășurată în unitățile de învățământ din aria de operare. Îi invităm pe buzoieni să fie alături de noi în demersul de a conștientiza importanța folosirii corecte a rețelei de canalizare.